Agenda

vrijdag

Meer Bomen over Bomen Festival

Vrijdag 25 oktober

 

Meer Bomen Nu gaat voor het vijfde seizoen op rij van start. Een jubileumjaar! Al 2 miljoen zaailingen, jonge bomen, zijn gered van plekken waar ze niet groot konden worden. Dat is het vieren waard en wij nodigen jou van harte uit. Dat doen we samen met Podium C, die ook wat te vieren heeft: het lokale project “bomen over bomen” is succesvol afgerond. Ook vieren we dit met The Pollinators, die de voedselbossen-aanplant-maand Treevember weer laten starten, én vieren we dit met Gedeputeerde Hagar Roijackers door het aanplanten van de eerste bomen. Eigenlijk vieren we dit met heel veel bomenliefhebbers. Zij geven fantastische, prikkelende en bezielende workshops, wandelingen, muziek, kunst, noem maar op.

 

Hopelijk vieren we dit ook met jou!

Datum: vrijdag 25 oktober 2024
Tijd: 10:30 – 18:00 uur
Locatie: ‘Onder de Watertoren’ Park Voorburg, Watertorenlaan 11 Vught.

2 nov.

Reinierwandeling met gids

Eerste zaterdag van de maand, 2,50 euro per persoon. 11.00 tot 13.00 uur Startpunt Watertoren, Watertorenlaan 11 Vught.

 

Tijdens een Reinierwandeling vertelt een gids je over de interessante geschiedenis van de psychiatrie, over de variatie aan bomen, de eeuwenoude gebouwen én de eigentijdse architectuur. Je wandelt langs de monumentale watertoren, de dierenweide, het oude carillon, de oude begraafplaats waar religieuzen, cliënten en artsen begraven liggen. Ook kom je de oude brandweerkazerne tegen, waar tegenwoordig een winkel is gevestigd. Hier vind je artikelen van hout en keramiek die door cliënten zijn gemaakt.

2 nov.

Repair cafe

1e zaterdag van de maand 10:30 tot 15:00 Locatie: De Stenen Hut Watertorenlaan

 

Repair Cafes zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In het Repair Cafe in De Stenen Hut, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.

 

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Cafe gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee.

12 okt.

Expositie Rebushalte

De Rebushalte is inmiddels binnen en buiten Park Voorburg bekend. Het is een knalgele bushalte die is omgebouwd tot expositieruimte. In de Rebushalte hangen posters met daarop kunstwerken en een QR-code waarmee je het verhaal van de kunstenaar kunt horen.

 

Op woensdag 4 september openden we de expositie van Linda Visser. Zij maakt lijntekeningen die ze inkleurt en kleurrijke pasteltekeningen

Heb jij een goed idee? Deel het met ons!

Heb jij een goed idee voor een leuke activiteit op Park Voorburg? Maar loop je vast, omdat je niet weet bij wie je moet zijn, je van het kastje naar de muur wordt gestuurd of omdat je geen financiële middelen hebt?

 

Wij helpen je graag! Of het nu gaat om het organiseren van een kunstexpositie, het aanleggen van een moestuin of het organiseren van een feestje. Een mooi initiatief moet gekoesterd, gestimuleerd en gefaciliteerd worden.

Deel hier je idee!